Personvern2018-06-29T08:34:55+00:00

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for alle våre sluttbrukere. Vi ønsker at du skal ha mest mulig kontroll over dine personopplysninger og hvordan de behandles. Se fanen “Kontakt oss” dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger.

Media Digital AS tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen. I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Media Digital eier følgende magasiner; Kystmagasinet, Travel News, Reis, Vin&Brennevin, SKIsport, Sykkelmagasinet, Padling, Veivalg, og Friidrett. Personvernerklæringen forklarer hvordan vi og våre samarbeidspartnere samler inn og bruker personopplysninger fra deg ved registrering på og bruk av våre nettsteder som websider tilknyttet til Media Digital, mobilapplikasjoner, nyhetsbrev og varsler du melder deg på, og fysiske produkter (magasiner). Disse er heretter samlet omtalt som «Tjenestene».

Hvilke opplysninger har vi om deg

Media Digital AS har flere grupper med sluttbrukere. Hvis du benytter deg av våre Tjenester, vil du tilhøre en av disse gruppene. Som sluttbruker og identifiserbar person som det behandles opplysninger om, omtales du som “registrert” i personopplysningsloven.

Abonnenter

Den gruppen vi behandler mest personopplysninger om er abonnenter som betaler for Tjenestene eller får Tjenestene betalt av arbeidsgiver, og som aktivt bruker Tjenestene.

Passive abonnenter (tidligere abonnenter)

Når et abonnement er sagt opp og det har gått 12 måneder siden oppsigelsen, anses den registrerte som en passiv eller tidligere abonnent. Da vil vi i utgangspunktet beholde noen personopplysninger i en viss periode. Andre opplysninger og formål vil vi be om spesifikt samtykke for å få lov til å behandle videre.

Registrert bruker uten abonnement

Du kan også være en registrert bruker hos Media Digital uten at du har et abonnement. Det vil være tilfelle hvis:

  • du mottar nyhetsbrevene
  • har registrert deg for å få én eller flere artikler gratis
  • har registrert deg som bruker av andre tjenester som krever innlogging
Uregistrerte brukere

De uregistrerte brukerne er de som er innom Tjenestene, men som hverken registrerer seg eller betaler for bruken. For denne gruppen brukere behandler Media Digtal ingen opplysninger som kan knyttes til person.

 

Type opplysninger

Når du bruker våre tjenester, som ved å opprette en konto, bestille tjenester og gjennomføre kjøp, gir du oss typisk følgende opplysninger:

  • Kontaktinformasjon, som navn, alder, bostedsadresse, epostadresse og telefonnummer.
  • Betalingsinformasjon, som kortnummer og betalingsmetode.
  • Kommunikasjon, som når du kontakter support eller har dialog med oss.
  • Opplysninger som samles inn om deg.
  • Kjøpshistorikk, dvs. informasjon om hvilke kjøp du har foretatt hos os

Ved at du bruker våre tjenester, samler vi typisk inn følgende opplysninger:

  • Tilgjengelig informasjon om din enhet og dens internettilkobling, som for eksempel navn på mobil-modell, operativsystem og nettleserversjon, epostklient, samt informasjon om tilkoblingen til Tjenestene, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
  •  Statistikk om din bruk av Tjenestene, som for eksempel hvor ofte ulike knapper eller lenker trykkes på, kjøp som blir fullført, hvilke sider som besøkes, når og hvor lenge disse besøkes, informasjon om bruk på tvers av enheter for innloggede brukere, osv.
  • Statistikk om interaksjon med annonser, nyhetsbrev og eventuelt spørreundersøkelser du svarer på som vises i Tjenestene.
  • Lokasjonen til enheten du bruker, dersom slik informasjon deles av enheten din

Informasjonen nevnt i punktene over er i utgangspunktet ikke knyttet til din identitet, men behandles som avidentifiserte eller pseudonymiserte opplysninger om én av Media Digital sine brukere. Du kan begrense slik lagring ved endre innstillingene i din nettleser.

Hvordan bruker vi opplysningene

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:

  • For å verifisere identiteten din. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.
  • For å levere vår tjeneste. For dette bruker vi teknisk informasjon, samt lokasjonsinformasjon om du har samtykket til dette.
  • For fakturering. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.
  • For å administrere ditt kundeforhold. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon, bruksinformasjon og kommunikasjon.
  • For bokføringsformål. For dette formålet bruker vi betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.
  • For å forbedre din brukeropplevelse på våre plattformer. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon og bruksinformasjon.
  • For å gi deg tilpasset markedsføring og innhold på våre nettsider. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon, bruksinformasjon, lokasjonsinformasjon, kjøpshistorikk og preferanser.
  • For å forbedre våre varer og tjenester. For dette formålet bruker vi bruksinformasjon og teknisk informasjon.

Det rettslige grunnlaget for formålene er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser (som hvitvaskingsloven og bokføringsloven).

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å logge deg inn på din brukerkonto hos oss, hvis du har det, eller ved å ta kontakt med oss.

Du kan når som helst trekke dine eventuelle samtykker tilbake. Du kan dessuten gi oss beskjed om at du ikke ønsker at vi bruker opplysninger om deg til profilering og heller velge å motta generell markedsføring og innhold. Slik tilbaketrekking kan gjøres ved å kansellere eventuelle kundeforhold du har med oss hvor du ber oss om å få slettet din brukerkonto. Du kan også trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte oss på [email protected].

Dine rettigheter omfatter:

  • Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.
  • Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.
  • Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.
  • Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.
  • Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.
  • Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.
  • Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Bruk av informasjonskapsler

Vi jobber vi kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere , dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din PC/mobiltelefon/nettbrett og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Informasjonskapslene kan eksempelvis inneholde brukerinnstillinger og informasjon om hvordan du har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med.

Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler:

En sesjonsbasert informasjonskapsel lagres bare i arbeidsminnet på din datamaskin (RAM), og varer bare så lenge som nettleserøkten din. Når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår maskinen helt av, vil den sesjonsbaserte informasjonskapselen bli borte for alltid.

En vedvarende informasjonskapsel lagres på harddisken i din datamaskin inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende informasjonskapsler blir liggende på maskinen inntil de enten a) utløper, b) overskrives av nye informasjonskapsler, eller c) du fjerner dem manuelt.

Om du ikke vil tillate lagring av informasjonskapsler på din datamaskin må du slå av funksjonen i nettleseren. Vær oppmerksom på at dette vil føre til at du mister funksjonalitet i våre tjenester, kanskje også at de ikke fungerer som forutsatt.

 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapsler brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, for å samle statistikk og for å forbedre våre tjenester. I tillegg kan vi bruke informasjonskapsler fra tredjeparter for å måle og analysere trafikken og bruken nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

 

Informasjonskapslene gjør det mulig for oss å:

a) Gjenkjenne enheten din slik at vi kan tilpasse våre tjenester og innstillinger basert på dine antatte preferanser

b) Tillate bruk av spesialfunksjoner som for eksempel muligheten til å lagre annonser og varsler

c) Beholde konteksten når du navigerer frem og tilbake mellom nettsidene våre, eksempelvis ved bestilling og betaling av tjenester

d) Beregne og rapportere totalt antall brukere og trafikk

e) Redusere reklame som er irrelevant for visse målgrupper

f) Bygge segmenter og målgrupper for markedsføringsformål og til å målrette reklame

Hva med informasjonskapsler fra annonsører og andre tredjeparter?

Når du bruker våre tjenester kan annonsører og andre tredjeparter kunne plassere informasjonskapsler for å kunne måle og analysere effekten på bannerannonsering. Vi har utarbeidet strenge retningslinjer for hvordan slike aktører kan samle inn og bruke data om våre besøkende. Retningslinjene bestemmer at tredjeparter ikke skal samle inn data på våre nettsider for å bygge profiler, interessegrupper eller på andre måter spore atferd for å kunne målrette annonser. Data kan kun samles inn for å analysere og måle effekten av annonseringen, herunder telle antall annonsevisninger, klikk og konvertering. Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi får heller ikke assosieres med personopplysninger uten særskilt samtykke fra brukeren.

 

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Som abonnent eller registrert bruker av Media Digital sine tjenester, har du til enhver til rett til innsyn i opplysningene vi har om deg.

Ring oss på 21 62 78 00